Skip to main content

PAJTA

Talán a legizgalmasabb része az épületegyüttesnek. A rozsdás fém, a különleges színű fa, a beton és a puha textilek találkozása a kétoldalú kandallóban ropogó tűzzel.

ÁTRIUM

A központi tér, a megérkezés, a találkozás lenyűgöző helyszíne. Kilátás az egy hektáros levendula ültetvényre, az impozáns fa gerendák, hatalmas üvegfalak, mészkő burkolatok, csodaszép kandalló…

TÉLIKERT

Télikertünk kialakítása megadja a szabadság érzetét, ugyanakkor a csodálatos építészeti elemek megkímélnek minket a sátrak kevésbé esztétikus megjelenésétől, és az építéssel járó tetemes költségektől.

KŐHÁZ

A kétszintes, régi anyagokból épített, de ízig vérig modern technológiával felszerelt lakóépület gyönyörű terméskövekkel burkolt, olyan hangulatot árasztva magából, mintha itt lenne már száz éve velünk.

BOROSPINCE

A modern stílusú borospince kiváló helyszíne borkóstolóknak, vacsoráknak, mely forró nyári estéken is kiváló klímával várja vendégeit. Kényelmes lounge bútorok, vacsorához is megfelelő asztalok és székek.

MEDENCE

A 6 x 21 méteres feszített víztükrű, napelemekkel fűtött medence megfelelő helyszíne lehet medenceparti pihenésnek, fogadásoknak, partiknak, nyáresti vacsoráknak, baráti, családi főzéseknek.

Fedett, kerttel összenyitható, klimatizált rendezvénytér

Három egymáshoz szorosan kapcsolódó, hűthető-fűthető, “négy évszakos”, egybefüggő, de igény esetén szeparálható teret hoztunk létre. Célunk az volt, hogy kisebb privát események, valamint nagyobb, akár 100-150 fős rendezvények megtartására is alkalmas legyen, mindenki otthonosan érezze magát.

Az építészeti tervezés vezérelve egy izgalmas, ”ötcsillagos” élményt nyújtó belső tér kialakítása volt kompromisszumok nélkül, magas műszaki színvonalon megvalósítva. Célunk volt, hogy időtlenséget, megnyugtató harmóniát árasztó atmoszféra jöjjön létre, mindennel összetéveszthetetlen egyedi hangulatot, arculatot adva az épületnek.

Az anyagválasztás során törekedtünk régi anyagok használatára, a kivitelezésben pedig helyi mesteremberek munkájára támaszkodunk: a kő munkák Pap Lajos, a kovácsoltvas munkák pedig Lehoczky Tivadar szentendrei mesteremberek remekei. A kő anyagok a környék bányáiból, Budakalászról és Dunabogdányból származnak, a tetőt részben egy vajdasági kolostor megmentett cserepe fedi. A fa és vas anyagok egy XIX. században épült dohányszárító raktárépület elemei: a lucfenyő gerendák Erdélyből származnak, az öntöttvas oszlopok pedig Hercz Jenő vasöntödéjében készültek 1895-ben “Miskolcz”-on.

Mindezeket gyönyörűen egészíti ki a modern beton, üveg és rozsdásodó fém kombinációja, olyan térélményt biztosítva, ami már akár önmagában is megállja a helyét kiegészítő dekorációs költségek nélkül. Ugyanakkor az anyag- és színválasztás lehetővé teszik, hogy bármely igénynek megfelelően lehessen átalakítani, felöltöztetni a tereket, az esemény arculatának, a különböző hangulatoknak, inspirációknak megfelelően.

A zárt rendezvénytér mindegyik helyisége klimatizált, fűthető. A három főépület (Pajta, Átrium, Kőház) összesen 450m²-t, a -1 szinten található mosdók és öltözők 150 m²-t tesznek ki.

Daalarna Garden

2000 Szentendre
Pomázi út

E-mail
hello@daalarnagarden.hu

Telefon
+36 30 306 4094